Extra veiligheidsmaatregelen voor Genk-Besiktas op 8 november

In de Europa League speelt Racing Genk op 8 november thuis tegen de Turkse ploeg Besiktas. En er is een speciale regeling getroffen voor Belgische Besiktas-supporters die de wedstrijd ook willen zien.

Besiktas brengt zelf geen supporters mee en het bezoekersvak blijft dus gesloten. Maar ook heel wat Belgische Besiktas-supporters willen de wedstrijd zien.

Extra beveiliging

Om vermenging met de Genk-supporters te voorkomen, werden voor de Besiktas-supporters enkele vakken vrijgemaakt en extra beveiligd. Daardoor moesten zo'n 1.000 vaste Genk-supporters naar een andere plaats verhuizen. "Dat is natuurlijk niet zo leuk", zegt persverantwoordelijke Willem Boogaert.

"En een aantal supporters hebben dat ook laten weten. We begrijpen dat, maar die maatregel is op voorhand doorgesproken met de supportersverenigingen, de politie en een aantal Turkse verenigingen uit de regio. Je kan het ook op zijn beloop laten, maar dan verzeilen er waarschijnlijk Besiktas-supporters tussen de Genk-supporters en dat is natuurlijk ook niet leuk. De veiligheid primeert op dat moment en dus moet je je prioriteiten stellen. We hopen dat de Genk-supporters dat begrijpen."

Ticket pas op dag van wedstrijd

De Belgische Besiktas-supporters krijgen pas op de dag van de wedstrijd hun ticket, na identiteitscontrole. Besiktas-supporters uit het buitenland kunnen geen tickets krijgen. 

Meest gelezen