Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Fransen massaal naar de platenboer voor postuum album van Johnny Hallyday

Het postume album "Mon pays c'est l'amour" van Johnny Hallyday is vandaag 300.000 keer over de toonbank gegaan in Frankrijk. De Frans-Belgische zanger overleed eind vorig jaar op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

"Mon pays c'est l'amour", het postume album van Johnny Hallyday, ligt sinds vrijdag in de winkels en dat heeft Frankrijk geweten. Er gingen meer dan 300.000 exemplaren over de toonbank. Dat heeft het platenlabel Warner Music France laten weten.

Het verkoopsucces is een record in de carrière van de Frans-Belgische oerrocker en in de recente geschiedenis van de Franse muziekindustrie. In 1999 werden op de eerste dag 250.000 exemplaren verkocht van zijn album "Sang pour sang". Die plaat groeide in de loop der jaren uit tot het grootste commerciële succes van Hallyday met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren. De vliegende start van "Mon pays c'est l'amour" zou daar verandering kunnen in brengen.

Jean-Philippe Smet overleed op 5 december 2017 op 74-jarige leeftijd. Hij verkocht in zijn carrière zeker 110 miljoen platen. Zijn laatste en postume album is zijn 51e. Het werd in de laatste maanden van zijn leven opgenomen.

Meest gelezen