Videospeler inladen...

"Gevoel voor tumor" wint Prix Europa als beste televisieserie

Officieel heet de trofee: "Best European TV Fiction Series of the Year". De Prix Europa is een toonaangevende referentie in de televisiewereld. Vorig jaar kregen andere Eén-reeksen, "Tytgat chocolat" en "Goed Volk" een prijs. 

© VRT 2018

"Gevoel voor tumor" van regisseur Tom Goris is een hartverwarmende reeks over een jonge arts die kanker krijgt. Dat heeft een enorme invloed op zijn gezin, familie en wijdere omgeving. Maar de medische problemen staan hilarische humor en liefde niet in de weg, integendeel. Het is net dat wat de jury overtuigde.

Maarten Nulens speelt de hoofdrol, naast Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Liesa Naert en Vic De Wachter. Leander Verdievel, Mathias Claeys en Tom Goris schreven het scenario. 

© VRT 2018

De regie toont een perfect gevoel voor ritme en de fotografie helpt het authentieke gevoel dat dit verhaal vertelt. Hoe hard de gebeurtenissen ook zijn, als toeschouwer wil je meer zien en weten

Uit het juryverslag
© VRT - 2018

Meest gelezen