Gewezen Britse vicepremier en topman Liberal Democrats gaat voor Facebook werken

Nick Clegg, voormalig liberaal voorzitter in Groot-Brittannië, zal vanaf januari gaan werken bij de socialemediagigant Facebook in Silicon Valley. Clegg was eerder uit de politiek gestapt na zijn verkiezingsnederlaag in 2017.

De voormalige Britse politicus zal in januari verhuizen naar Silicon Valley ten zuiden van San Francisco. Hij gaat bij Facebook aan de slag als hoofd van de afdeling Global Affairs en Communications. Dat schrijft The Financial Times, een voormalig werkgever van Clegg.

Clegg zal er Elliot Schrage opvolgen die in juni zijn vertrek bij Facebook aangekondigd had. Hij zal er te maken krijgen met de groeiende druk van de politiek op Facebook inzake beschuldigingen van het verspreiden van "fake news" en inbreuken op de privacy van de gebruikers.

De 51-jarige Clegg was eerder journalist voor The Financial Times en zat een tijdje in het Europees Parlement. Hij was lid van de centrumpartij Liberal Democrats en werd in 2007 voorzitter. Drie jaar later leidde hij de partij naar een verkiezingsoverwinning. Daarna stapten de Lib Dems in een coalitieregering met de Conservatieven van premier David Cameron en werd Clegg vicepremier.

In 2015 leden de Lib Dems evenwel een zware verkiezingsnederlaag en vertrokken ze uit de regering. Clegg bleef in het parlement tot hij zijn zetel verloor bij de verkiezingen van vorig jaar. Nu kan hij dus bij Facebook aan de slag.

Meest gelezen