Halle heeft een stadsbestuur, Marc Snoeck wordt burgemeester

Het heeft een week geduurd, maar in Halle zijn ze er uit. Er is een nieuw stadsbestuur met CD&V, SP.A en Groen. Burgemeester wordt Marc Snoeck van de rode partij. Hoewel N-VA de grootste werd in Halle, is de partij er niet bij.

N-VA in Halle is woedend. De partij kwam na de verkiezingen van afgelopen zondag als grootste uit de bus, maar zal niet mee besturen. Dat zal wél gebeuren door SP.A en Groen die er flink op vooruit gingen, samen met CD&V die twee zetels verloor. N-VA is vooral boos op Groen die volgens de partij de coalitie 'gedepanneerd' heeft. 

Wie doet wat? 

Burgemeester wordt Marc Snoeck, lijsttrekker van SP.A met een lange staat van dienst binnen de partij en het stadsbestuur. Snoeck wil de krachten bundelen met de nieuwe coalitie en vooral inzetten op communicatie en inspraak. Dat zal samen gebeuren met SP.A-schepenen Peggy Massien en Johan Servé, Groen-schepenen Bram Vandenbroecke en Marijke Ceunen. Voor CD&V treden Dieuwertje Poté, Pieter Busselot en Christophe Merckx toe tot het schepencollege. 

Meest gelezen