Videospeler inladen...

Jan Peumans (N-VA): "Op aantal plaatsen is bewezen dat N-VA en Groen goed samenwerken"

Moet de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) de strijdbijl met links begraven en een coalitie vormen met Groen? Als het van zijn partijgenoot Jan Peumans afhangt, luidt het antwoord "ja". Volgens de voorzitter van het Vlaams Parlement zijn er voldoende voorbeelden te vinden van een goede samenwerking tussen de N-VA en Groen. 

Moet Groen zijn verantwoordelijkheid nemen als een van de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen en met de N-VA van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever gaan besturen? "Ik zeg daar "ja" op", antwoordt Jan Peumans (N-VA) in "De afspraak op vrijdag". "Op een aantal andere plaatsen in Vlaanderen, ook in de districten, is bewezen dat de N-VA zeer goed met Groen kan samenwerken." 

Twistpunten zal je ook in andere coalities hebben

Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA)

Peumans noemt de provincie Oost-Vlaanderen als concreet voorbeeld, waar N-VA en Groen zich aan elkaar hebben vastgeklonken voor de vorming van de bestendige deputatie. 

N-VA en Groen samen in het Antwerpse schepencollege, dat geeft uiteraard een ander beleid. Peumans probeert de dingen te relativeren. "Wat doen de media dan? De twistpunten aanhalen. Maar twistpunten zal je ook in andere coalities hebben. 

Meneer D'Haeseleer heeft 5 jaar aan zijn resultaat kunnen werken omdat hij niet actief is in het Vlaams Parlement

Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA)

Jan Peumans heeft ook een duidelijke mening over Forza Ninove. Van lijsttrekker Guy D'Haeseleer, tevens Vlaams Parlementslid voor Vlaams Belang, heeft hij geen hoge pet op. Dat D'Haeseleer een "chocomoussepost" op zijn Facebook-pagina heeft gepost, snapt hij al helemaal niet.

Toch heeft Forza Ninove 40 procent gehaald. "Ik denk dat meneer D'Haeseleer ontzettend veel tijd heeft gehad om gedurende 5 jaar aan dit resultaat te werken, door het feit dat hij in het Vlaams Parlement helemaal niet actief is. U kan dat controleren."

"Dan heb je natuurlijk veel tijd om met je inwoners bezig te zijn. Als men mij morgen de tijd geeft om als volksvertegenwoordiger 5 jaar in Riemst rond te lopen, heb ik ook de volstrekte meerderheid."

Videospeler inladen...

Meest gelezen