Videospeler inladen...

Kunstenares Sally Ghannoum laat Belgen via haar restaurant proeven van Syrische cultuur

Voor Zouheir Al-Najjar in 2015 vanuit Gaza naar België vluchtte, werkte hij er jarenlang als journalist en lokale producer, onder anderen voor onze eigen Rudi Vranckx. In ons land ondervond hij aan den lijve hoe moeilijk het is om je leven opnieuw op te bouwen. Voor zijn nieuwe reeks “Mijn verhaal” zoekt Al-Najjar, die nu op de Vranckx-redactie werkt, lotgenoten op: vluchtelingen en nieuwkomers vol dromen die in België aan een nieuwe toekomst bouwen. 

De Syrische Sally Ghannoum baat met haar echtgenoot, een Syrische dichter, een restaurant uit in Antwerpen. "Eten brengt mensen samen," vindt de Syrische familie. "Door een Syrisch menu aan te bieden, doen we aan cultuuruitwisseling. Wij leren bij van onze klanten, zij leren bij van ons." Maar naast de horecazaak heeft Ghannoum een al even druk leven als filmregisseur, kunstenares, zangeres en actrice. 

Zaterdag 20 oktober geeft ze voor het eerst een solovoorstelling in België. Samen met haar band Wajd neemt de zangeres je in de theatervoorstelling 'absence' mee op reis naar hun geboorteland. Een uur lang laten ze je proeven van traditionele Syrische muziek, gebaseerd op herinneringen aan een vaderland dat verwoest is door oorlog.

Meer info over de voorstelling vind je op de website van de Arenberg Schouwburg.

Meest gelezen