Mega-openluchtparty voor Dag van de Jeugdbeweging in Leuven

In Leuven gaan de feestjes wel vaker langer door, maar vandaag wordt heel de ochtend gedanst. Op de Grote Markt komen honderden jongeren samen voor de Dag van de Jeugdbeweging. Al worden de biertjes deze keer vervangen door fruitsap en ontbijt.

19 oktober is traditioneel de Dag van de Jeugdbeweging. Dat wordt gevierd met activiteiten in verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen. De Grote Markt in Leuven werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een groot dansfestival. En feesten in alle vroegte vinden ze bij de jeugdbewegingen niet vreemd. "Ik vind dat helemaal niet bizar, wij kunnen op elk moment feesten", klinkt het bij de jongeren. Maar ook: "Wij vinden het heel normaal, het is eigenlijk altijd feest als we samenkomen". Voor anderen is het geen ochtend maar nog steeds nacht: "Wij zijn al van gisterenavond aan het feesten en gaan nu lekker door".

Vrienden voor het leven

Met 240,000 leden is de jeugdbeweging in Vlaanderen nog steeds erg populair: "Ik geniet ervan om elke zondag mijn vrienden te zien en het is zo plezant om met de kinderen te spelen".  Maar het is ook de perfecte plek om nieuwe mensen te leren kennen: "Door de jeugdbeweging heb ik zoveel nieuwe vrienden gemaakt voor het leven, dat maakt het echt de moeite waard". De moedige dansers worden na afloop getrakteerd op een ontbijt. Zonder alcohol weliswaar.   

 

Meest gelezen