Videospeler inladen...

Opgezette wolf Roger voor het eerst getoond aan het publiek

Het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) toont vandaag voor het eerst "Roger", de wolf die begin dit jaar doodgereden werd in Neeroeteren. Het opgezette dier verwelkomt de bezoekers van een studiedag over de verspreiding van ziektes door wilde dieren in het Herman Teirlinck-gebouw in Brussel.

In maart werd in Neeroeteren een wolf teruggevonden die doodgereden was. Het kadaver werd opgehaald door medewerkers van het INBO. Zij konden vaststellen dat het om een mannetje gaat. Het dier kreeg postuum de naam "Roger" mee.

Roger wordt nu voor het eerst aan een publiek getoond. Voor een select publiek weliswaar: de deelnemers aan de studiedag van het INBO en de Belgian Wildlife Disease Society in Brussel.

De vondst van Roger kwam er kort nadat duidelijk geworden was dat er voor het eerst een wolf in Vlaanderen gesignaleerd was. Dat is Naya, zij houdt zich op in de buurt van Leopoldsburg. Ze heeft deze zomer het gezelschap gekregen van een tweede wolf, August. Er is ook een wolf in de Hoge Venen gesignaleerd.

INBO
INBO
INBO
INBO

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen