Videospeler inladen...

Trein rijdt in op een menigte feestvierders in India: zeker tientallen doden

Bij een treinramp in het noorden van India zijn zeker 60 doden gevallen. De trein reed om een nog onduidelijke reden in op een groep mensen die naar vuurwerk stonden te kijken. Het gaat om een van de meest dodelijke treinongelukken in India.

Het ongeluk vond plaats in de buurt van de stad Amritsar in de noordelijke deelstaat Punjab. Een groep mensen stond daar te kijken naar een vuurwerk tijdens een religieus hindoefeest. In de buurt wonen tal van mensen in huizen vlakbij de spoorlijn.

Op het ogenblik van het ongeluk werd daar het hindoefestival Dussehra gevierd. Daarbij worden poppen van de demon Ravana -bekend uit het epos Ramayana-  verbrand en wordt er vuurwerk afgestoken. De mensen waren op het spoor gelopen om het vuurwerk te bekijken. Dat feest vindt jaarlijks plaats, maar deze keer zouden de machinisten niet op voorhand gewaarschuwd zijn om trager te rijden. De trein reed volgens getuigen ook tegen een hoge snelheid doorheen de wijk en zou zelfs eerst niet gestopt zijn.

Volgens de lokale overheid zijn er zeker 60 en mogelijk nog meer doden gevallen. Tientallen gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht. De lokale bevolking is woedend over de ramp en verwijt de spoorwegmaatschappij nalatigheid.

Er gebeuren wel vaker ongelukken met treinen in India, ook al omdat sommige spoorlijnen gewoon doorheen druk bevolkte wijken rijden en mensen vlak naast de rails wonen. Twee jaar geleden kwamen er 146 mensen om toen een trein ontspoorde in het oosten van India.

Meest gelezen