Videospeler inladen...

Vanuit de autobus betrapt: Nederlandse automobilisten beboet voor gsm'en in de auto

In het oosten van Nederland werd er de afgelopen dagen gecontroleerd op gsm-gebruik tijdens het autorijden. Opvallend: dit gebeurde vanuit een autobus.

Vanuit de bus hadden de controleurs goed zicht op automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. Zij waarschuwden vervolgens agenten, die de overtreders aan de kant zetten. 

De politie is tevreden met het resultaat: meer dan 700 mensen werden bekeurd. Eerder dit jaar vond eenzelfde proefproject plaats, met gelijkaardige resultaten. De controles leverden een totaalsom van 100.000 euro aan boetes op. Voor gsm-gebruik achter het stuur krijgt u in Nederland een boete van 230 euro. In België is dat 116 euro.

De projectleider van de actie benadrukt dat het vooral de bedoeling was om mensen te sensibiliseren. 

Door het succes in het oosten van Nederland, willen ook andere Nederlandse regio's de autobus inzetten. De politie in Utrecht en Midden-Gelderland doen volgend jaar zo'n proef. In ons land zijn er voorlopig geen plannen om controles met een autobus uit te voeren.

Meest gelezen