Lode Vereeck (Open VLD) wordt voorlopig geen schepen van Diepenbeek 

Lode Vereeck (Open VLD) wordt voorlopig geen schepen van Diepenbeek, ook al zit zijn partij mee in het bestuur. Vereeck maakte die beslissing na protest van verschillende vrouwen van CD&V. Die hadden problemen met de figuur van Vereeck nu het parket een onderzoek startte naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Vereeck besliste daarom om pas na drie jaar een schepenambt op te nemen. 

De kogel is door de kerk in Diepenbeek. Met een coalitie van N-VA, CD&V, Open VLD en Groen wordt de grootste partij Puur uit het bestuur gemeden. De burgemeesterssjerp gaat dan ook over van huidig Puur-burgemeester Patrick Hermans naar N-VA'er Rik Kriekels. 

De campagne in Diepenbeek was op z'n minst opmerkelijk. Lode Vereeck, lijsttrekker van Open VLD en professor Economie aan de UHasselt, kwam in opspraak omdat het parket van Limburg een onderzoek startte naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover studentes. Vereeck sprak van een "politieke beschadigingsoperatie". 

Nu zijn partij mee in het bestuur stapte, besliste Vereeck om voorlopig geen schepenambt op te nemen, ook al stond hij bovenaan de lijst van de liberalen. Verschillende vrouwen van CD&V hadden namelijk aangegeven dat ze problemen hadden met de figuur van Vereeck.

Zoals de afspraken er nu voor staan, wordt Vereeck pas na drie jaar schepen, en vult daarmee een gedeeld schepenambt in met CD&V. De eerste drie jaar levert CD&V dus de schepen, vanaf 2022 wordt dat Vereeck.

Meest gelezen