Voetbalschandaal: Chef voetbal Stephan Keygnaert neemt tijdelijk afstand van Het Laatste Nieuws

De  chef voetbal van Het Laatste Nieuws, Stephan Keygnaert, neemt tijdelijk afstand van de voetbalwereld. De hoofdredactie van de krant gaat ten gronde bekijken of hij de journalistieke deontologie heeft nageleefd. Keygnaert zou nauwe banden hebben met de voetbalmakelaar Dejan Veljkovic, een van de spilfiguren in het voetbalschandaal. 

De chef voetbal van Het Laatste Nieuws Stephan Keygnaert neemt op vraag van zijn werkgever tijdelijk afstand van de voetbalwereld. Dat gebeurt naar aanleiding van een aantal insinuaties die in de nasleep van het voetbaldossier de kop opstaken. Zo zou hij nauwe banden hebben met de voetbalmakelaar Dejan Veljkovic, een van de spilfiguren in het voetbalschandaal. Veljkovic wordt verdacht van witwassen en betrokkenheid bij een criminele organisatie.

Dat  Keygnaert tijdelijk even afstand neemt van de voetbalwereld, geeft aan de hoofdredactie de gelegenheid om in alle rust een volledige analyse te maken van het dossier, zo klinkt het in een persbericht. 

Het Laatste Nieuws vermeldt de naam van Keygnaert niet in het persbericht. "Voor ons is het naleven van de journalistieke deontologie zeer belangrijk", zegt Frank Depoorter, hoofdredacteur Het Laatste Nieuws. "We nemen nu de tijd om grondig te bekijken of deontologisch alles correct verlopen is. Ik wil benadrukken dat er op dit moment geen enkele aanwijzing is om te vermoeden dat er strafrechtelijke inbreuken zouden gepleegd zijn."

Drie journalisten in verdenking gesteld

Keygnaert is momenteel wel geen verdachte in het gerechtelijk onderzoek. In dat onderzoek zijn wel al drie andere journalisten, twee van Het Laatste Nieuws en één van Het Nieuwsblad, in verdenking gesteld voor hun mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Ze zouden in ruil voor primeurs van Veljkovic goede beoordelingspunten in de krant hebben gegeven aan scheidsrechters Vertenten en Delferière.

Meest gelezen