VS annuleert militaire oefening in Zuid-Korea: "Diplomatieke proces met Noord-Korea alle kans geven"

De Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis en zijn Zuid-Koreaanse ambtgenoot Jeong Kyeong-doo hebben beslist de militaire oefening Vigilant Ace te annuleren. Dat heeft Dana White, de woordvoerster van het Pentagon, meegedeeld. De oefening was voor december gepland.

De VS en Zuid-Korea hebben beslist om de militaire oefening Vigilant Ace van komende december te annuleren. De Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis en de Zuid-Koreaanse minister van Defensie Jeong Kyeong-doo daar over overlegd in Signapore. Ze willen met de annulatie "het diplomatieke proces (met Noord-Korea) alle kans op vooruitgang geven", zegt de woordvoerster van het Pentagon Dana White.

In een mededeling wordt eraan toegevoegd dat "de twee ministers vastbesloten zijn de militaire manoeuvres te wijzigen om de goede voorbereiding van de troepen" van de twee landen te verzekeren, een formulering die doet uitschijnen dat misschien toch kleinere oefeningen zullen worden gehouden.

Vigilant Ace is een oefening in de lucht die elk jaar in het begin van december plaatsvindt om de coördinatie tussen de twee legers te verbeteren. Vorig jaar namen 230 vliegtuigen en ongeveer 12.000 Amerikaanse en Zuid-Koreaanse soldaten eraan deel.

Meest gelezen