Videospeler inladen...

Wouter Beke (CD&V) over verzoenende Bart De Wever: "Proof of the pudding is in the eating"

CD&V-voorzitter Wouter Beke reageert enigszins verheugd op de koerswijziging van zijn N-VA-collega Bart De Wever, die zich heeft laten ontvallen dat hij zich meer verzoenend wil gaan opstellen. Beke kan dat alleen maar toejuichen, maar neemt een afwachtende houding aan.

CD&V heeft het niet zo slecht gedaan bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar in Antwerpen, Gent en Oostende verloopt de coalitievorming moeilijk. CD&V is er telkens bij betrokken, maar speelt geen hoofdrol. Wouter Beke laat dan ook niet in zijn kaarten kijken.

Alles wat Bart De Wever zegt, is strategie. Dat lijdt geen twijfel, denk ik

CD&V-voorzitter Wouter Beke

Dat de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich voortaan wat verzoenender wil gaan opstellen, vindt hij positief. "Ik kan dat alleen maar toejuichen, maar na de woorden moeten natuurlijk ook de daden komen", aldus Beke in "Terzake". "Ik heb in de campagne opgeroepen om met respect, fatsoen en gezond verstand te willen werken en niet voortdurend te polariseren. Ik stel vandaag vast dat men zegt dat men van die polarisatie moet afstappen."

Echt overtuigd is de CD&V-voorzitter niet. "The proof of the pudding is in the eating. Dat zal de komende periode moeten blijken. Maar als dat zo is, vindt hij in ons een bondgenoot."

De Wever heeft ook een hand uitgestoken naar Groen. Oprecht of puur strategisch? "U kent Bart De Wever zo goed als ik, en alles wat hij zegt is natuurlijk strategie. Dat lijdt geen twijfel, denk ik."

Meest gelezen