Bart Boterman

Duikfles ontploft tijdens initiatie­les"duikflessen vullen": vlammenzee vernielt huis, bewoner raakt lichtgewond

In Ruddervoorde heeft vanmiddag een zware brand gewoed in een woning waar een initiatieles "duikflessen vullen" werd gegeven. "Rond 11.30 uur liep het fout en ontplofte een van de duikflessen", zegt de politie. "De bewoner raakte lichtgewond, zijn twee leerlingen bleven ongedeerd." De materiële schade is groot.

Na de ontploffing stond de garage al snel in lichterlaaie. De hitte, vlammenzee en rookontwikkeling waren enorm. De brandweerdiensten van Oostkamp en Torhout kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Maar ze konden de aanpalende woning niet geheel vrijwaren, want het vuur sloeg over en de woning zat vol rook. "Het huis is onbewoonbaar verklaard want ook een gevel is gebarsten", zegt Lien Vermeersch, woordvoerster van de politiezone Het Houtsche. "Er is geen branddeskundige gevorderd omdat de oorzaak bekend is. De bewoners kunnen voorlopig terecht bij familie. Maandag zitten ze samen met de burgemeester om naar een oplossing te zoeken." Het slachtoffer (41) mocht intussen het ziekenhuis verlaten.

Meest gelezen