Videospeler inladen...

Dj Hardwell geeft dance­geschiedenis­les tijdens (voorlopig) laatste set

In Amsterdam heeft dj Hardwell zijn (voorlopig) laatste set gespeeld. Dat deed hij samen met het Metropole Orkest. Het resultaat was een tijdreis door de geschiedenis van de dancemuziek.

Het zit er (voorlopig) op voor dj Hardwell, de artiestennaam van Robbert van de Corput: in de Ziggo Dome in Amsterdam heeft hij donderdagavond zijn laatste set gespeeld. Voortaan wil de wereldberoemde dj meer tijd voor zichzelf maken, al geeft hij aan dat hij vroeg of laat opnieuw achter de draaitafel gaat staan.

Hardwell gaf zijn fans een geschiedenisles door ze tal van iconische dancenummers voor te schotelen zoals "I feel love" van Donna Summer, "Sweet dreams are made of this" van Eurythmics, "Thriller" van Michael Jackson, "Insomnia" van Faithless en "Show me love" van Robin S.

Om zijn zwanenzang extra cachet te geven, stond Hardwell samen met het Metropole Orkest op het podium. Achteraf bedankte hij zijn fans op Facebook. "Muziek is de meest universele taal", schreef hij. "Ik kom terug."

Meest gelezen