En plots werd "The lion king" realiteit: foto uit Zimbabwe gaat de wereld rond

Weinig scènes uit de filmgeschiedenis zijn zo onvergetelijk als de scène uit "The lion king", waarin Rafiki de kleine Simba in de lucht steekt op de tonen van "The cricle of life" van Elton John. In Zimbabwe speelde een gelijkaardig voorval zich af voor de lens van een fotografe. "Pas toen ik de foto op mijn scherm zag, besefte ik dat deze foto wel heel speciaal was", zegt Dafna Ben Nun aan VRTNWS 

Ben Nun maakte enkele dagen geleden een rondreis door Zimbabwe. De wildlife-fotografe bestudeerde er onder meer het leven van de bavianen.  Ze hield halt toen ze een groepje apen zag zitten en wanneer er plots lawaai weerklonk, greep ze haar fototoestel.

"Het gebeurde allemaal in een mum van tijd", zegt ze aan onze redactie. "Ik maakte meteen een foto, maar pas achteraf, toen ik de foto's bekeek, viel me de gelijkenis op met "The lion king", zegt de vrouw.

Al 10 jaar is ze aan de slag als wildlife-fotografe. Maar de kans is heel groot dat de foto met de baviaan een once-in-a-lifetime-foto wordt. Wie meer foto's van de vrouw wil bekijken, kan haar volgen op Instagram.

Meest gelezen