Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Kringwinkels vragen extra steun van Vlaamse overheid

De 147 Kringwinkels in Vlaanderen vieren vandaag de Dag van de Kringwinkel. De winkels zijn de laatste jaren erg populair geworden maar hebben dringend nood aan extra personeel om te kunnen blijven groeien.

"Omdat Kringwinkels vaak langdurig werklozen tewerk stellen, moeten er meer steun van de overheid komen", zegt Ilse Top van De Kringwinkel. "Heel concreet vragen wij aan de Vlaamse overheid om binnen vier jaar 1.500 extra werknemers bijkomen."

Dat de nood hoog is blijkt ook uit een interne bevraging bij de Kringwinkels vorig jaar. "Toen waren er al 500 extra gesubsidieerde plaatsen nodig", zegt Top. "Maar we hebben er slechts 126 toegekend gekregen."

In een reactie laat bevoegd Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans (N-VA) weten dat ze de nood aan extra middelen erkent. Ze voegt er aan toe dat er volgend jaar 10 miljoen euro extra wordt vrijgemaakt voor maatwerkbedrijven, dat zijn kringwinkels en beschutte werkplaatsen.

Meest gelezen