Een deel van de in beslag genomen paddenstoelen.

Politie betrapt illegale paddenstoelenplukkers op heterdaad in Berendrecht

In Berendrecht bij Antwerpen heeft de politie drie illegale paddenstoelenplukkers op heterdaad betrapt. Wilde paddenstoelen plukken in bossen of natuurgebieden is verboden. Bovendien vermoedt de politie dat het om "een georganiseerde winstgevende activiteit" gaat.

De lokale recherche leefmilieu was in de buurt van de Konijnendreef in Berendrecht bezig met een ander onderzoek toen ze een van de verdachten paddenstoelen zagen plukken in het bos. "Gezien de activiteiten van de vrouw werd ze uiteindelijk om een bewijs gevraagd dat zou kunnen aantonen dat ze gemachtigd was om de paddenstoelen te plukken", klinkt het in een persbericht van de Antwerpse politie. "Dat kon de vrouw niet voorleggen."

Zo werden verschillende volle emmers aangetroffen in de bossen

Volgens de politie zou de vrouw schoorvoetend hebben toegegeven dat ook haar vriend en haar moeder verder in het bos bezig waren met het plukken van paddenstoelen. "Aan de verhalen die de speurders te horen kregen en het onderzoek dat ter plaatse gevoerd werd, kon uitgemaakt worden dat het trio wel degelijk bezig was met een georganiseerde winstgevende activiteit", klinkt het verder. "Zo werden verschillende volle emmers aangetroffen in de bossen."

Alles samen hadden de paddenstoelenplukkers om en bij de 200 kastanjeboleten verzameld. Zowel de oogst als hun voertuig is in beslag genomen. "De drie verdachten hebben de Poolse nationaliteit en verblijven in Nederland in de buurt van Den Haag", meldt de politie nog.

Meest gelezen