Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Recordloterij in de Verenigde Staten: tot 1,6 miljard dollar te winnen

"Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?" De Amerikaanse versie van het nummer klinkt dezer dagen ietwat anders, want daar is nu 1,6 miljard dollar te winnen. Dat is omgerekend 1.387.624.130 euro. De gemiddelde Belg moet bijna 56.000 jaar werken om dat bij elkaar te verdienen.

Mega Millions, een consortium van Amerikaanse loterijen, heeft momenteel een jackpot openstaan van 1,6 miljard dollar. Dat is het hoogste bedrag dat er ooit mee te winnen was. De prijzenpot is zo aangezwollen, omdat al sinds afgelopen zomer niemand meer de juiste zes cijfers heeft geraden.

Gisteren stond de prijzenpot al op een miljard dollar, nu is daar nog eens 600 miljoen bij gekomen. Dinsdag is er een nieuwe kans. Wie als enige een winnend lotje heeft, gaat niet sowieso met 1,6 miljard dollar naar huis. De winnaar krijgt de keuze: ofwel in een keer 905 miljoen dollar of in de loop van 29 jaren het hele bedrag.

1,6 miljard dollar is nipt hoger dan de grootste prijs die tot nog toe werd uitgekeerd. In 2016 moesten drie winnaars samen 1,56 miljard dollar delen. De kans om te winnen is overigens astronomisch klein. Volgens de loterij gaat het om 1 kans op 302.575.350. Toch houdt dat de Amerikanen niet tegen om massaal lotjes te kopen.

Meest gelezen