"Universal nation" van Push opnieuw op nummer 1 in The Greatest Switch

"Universal nation" van Push staat bovenaan The Greatest Switch van Studio Brussel. Het is het 3e jaar op rij dat het nummer van de Belgische artiest de lijst met beste dance classics aanvoert.

Steengoeie dance classics, 24 uur aan een stuk: dat was ook dit jaar weer The Greatest Switch van Studio Brussel. Even voor 18 uur vanavond was de nummer 1 te horen en dat was net als de voorbije 2 jaar "Universal nation" van Push.

"Universal nation" kwam The Greatest Switch in 2008 binnen, toen op plaats 32. Sindsdien stijgt de track steeds hoger. Bovendien staat Push dit jaar met "Strange world" (plaats 67) en "The legacy" (plaats 125) voor het eerst met nog 2 andere nummers in de ranglijst.

Ook plek 2 en 3 in The Greatest Switch zijn onveranderd én helemaal Belgisch met respectievelijk "The first rebirth" van Jones & Stephenson en "Synrise" van Goose.

Dit jaar staan liefst 31 tracks van Belgische makelij in de top 100, een record in het intussen 11-jarige bestaan van The Greatest Switch. Ook de hoogste nieuwkomer is van eigen kweek met "Arpegia (without you)" van The Mackenzie feat. Jessy op plaats 37. Met 12 minuten en 42 seconden is dat tegelijk een van de langste nummers in de lijst.

Netsky is met 6 tracks (5 eigen tracks en 1 remix) de meest vertegenwoordigde Belg. Goose volgt op de voet met 4 tracks. Internationaal komt Daft Punk het vaakste in de lijst voor met 10 tracks. "Rollin' and scratchin'" is hun hoogste notering op plaats 26.

De sterkste stijger is dit jaar "Loreley" van Kölsch. Vorig jaar stond de track nog op plaats 204, dit jaar is dat plaats 43. Dat is een sprong van liefst 161 plaatsen. De oudste track in de lijst is "I feel love" van Donna Summer uit 1977.

De volledige top 10:

  1. "Universal nation" - Push
  2. "The first rebirth" - Jones & Stephenson
  3. "Synrise" - Goose
  4. "The house of house" - Cherrymoon Trax
  5. "Domino" - Oxia
  6. "Born slippy (NUXX)" - Underworld
  7. "The man with the red face" - Laurent Garnier
  8. "Sky and sand" - Paul & Fritz Kalkbrenner
  9. "Afflito" - Fiocco
  10. "La rock 01" - Vitalic

Meest gelezen