Brandweer heeft zware brand bij Floralife in Hasselt onder controle

In Hasselt is een zware brand uitgebroken op het industrieterrein Ekkelgaarden. Het gaat om het bedrijf Floralife. De brandweer vraagt buurtbewoners om ramen en deuren dicht te houden. Het vuur is kort na 21 uur ontstaan en is intussen onder controle.

Aan de Voogdijstraat op het bedrijvenpark Ekkelgaarden in Hasselt woedt nog steeds een hevige brand bij het bedrijf Floralife. Het vuur is intussen wel onder controle. In de omgeving is nog steeds een grote rookpluim te zien. Buurtbewoners kregen de raad om ramen en deuren gesloten te houden. Daarvoor werd eerder op de avond ook een bericht via BE-Alert verspreid.

Op het moment dat het vuur ontstond was er niemand in het gebouw aanwezig. Dit weekend waren ook geen activiteiten geweest, volgens de bedrijfsleiding. Bij Floralife worden voedingsstoffen voor bloemen en planten gemaakt. De omgeving is nog steeds afgesloten en brandweerkorpsen uit heel Limburg zijn nog bezig met nablussen. Het bedrijf had op deze nieuwe vestiging pas vorig jaar geopend.

Meest gelezen