© Kerk & Leven

Enige nieuwe Vlaamse priester gewijd in Mechelen

In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen heeft kardinaal Jozef De Kesel de 28-jarige Elia Cantaert uit Nieuwerkerken bij Aalst tot priester gewijd. Hij is de enige nieuwe priester in Vlaanderen dit jaar. "Ik blijf een mens en verander niet als persoon, hoewel de wijding uiteraard wel iets met me doet", liet hij op voorhand optekenen in Kerk & Leven.

Enkele honderden mensen waren aanwezig bij de plechtige priesterwijding. Uit Nieuwerkerken en Erpe-Mere waren ongeveer honderd mensen met de bus naar Mechelen gekomen. Elia Cantaert is al een jaar actief als diaken in de pastorale zone Effeta. Hij gaat nu nog een jaar aan de KU Leuven studeren om er het masterdiploma Theologie en Religiewetenschappen te behalen. Hij heeft ook al een diploma pedagogie van de UGent op zak.

Op voorhand gaf Cantaert een interview aan Kerk & Leven. Daarin gaf hij aan dat hij vooral uitkeek naar het voorgaan in de eucharistie. "Die eerste keer zal een emotioneel moment zijn", zei hij. "Hoe ik het zal beleven, is moeilijk in te schatten, maar ik zie het als een grote genade van God dat hij me dit schenkt. Ook het vertrouwen dat de bisschop in je stelt door je te wijden, geeft een apart gevoel."

Meest gelezen