Internationale coalitie tegen IS doodt 35 jihadisten in Syrië

De door Washington geleide internationale coalitie die terreurgroep Islamitische Staat in Syrië bekampt heeft zaterdag 35 jihadisten gedood. Dit heeft het in Groot-Brittannië gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bekendgemaakt.

Volgens het Observatorium sneuvelden 28 strijders van IS bij luchtaanvallen van de coalitie die heel de dag lang de plaats Hajine en omgeving hebben geviseerd. Bij gevechten op de grond kwamen nog eens zeven jihadisten om.

De coalitie steunt de Democratische Syrische Strijdkrachten. Die alliantie van Koerdische en Arabische strijders startte op 10 september een offensief om een einde te maken aan de aanwezigheid van IS in het oosten van Syrië. De operatie verloopt in de aan Irak grenzende provincie Deir Ezzor en viseert in het bijzonder het laatste bolwerk van IS op de oostelijke oever van de Eufraat, voornamelijk de plaatsen Hajine, Soussa en al-Chaafa.

In die sector zijn bij luchtaanvallen van de coalitie donderdag en vrijdag minstens 41 burgers, onder wie 10 kinderen, omgekomen, zegt het Observatorium. Het weet ook dat sinds 10 september 414 jihadisten zijn gesneuveld en 227 strijders van de Arabisch-Koerdische coalitie.

Meest gelezen