Videospeler inladen...

Gezinsbond wil sociaal verlof voor grootouders

Vandaag viert de Gezinsbond in Brussel haar familiefeest dat dit jaar in het teken staat van de grootouders. In "De Ochtend" op Radio 1 heeft Elke Valgaeren van de Gezinsbond vanochtend gepleit voor sociaal verlof voor grootouders. 

Werkende ouders die thuis willen blijven om voor een ziek kind te zorgen, hebben meestal recht op sociaal verlof. Grootouders die hetzelfde willen doen voor een ziek kleinkind, hebben dat recht niet. En dat vindt de Gezinsbond onrechtvaardig. 

"Vandaag zijn er heel wat grootouders die nog werken", zegt Elke Valgaeren in "De Ochtend". "Ze hebben het vaak moeilijk om hun werk te combineren met hun familie, die vaak meerdere generaties telt. Zij zouden bijvoordeeld maar al te graag een dagje vrij nemen om een ziek kleinkind op te vangen. Zo zouden ze tegelijk ook hun zoon of dochter helpen. Maar ze kunnen het gewoon niet. Dat is onrechtvaardig. Daarom vragen wij dat het recht op sociaal verlof ook zou gelden voor grootouders."   

Klik op het driehoekje hieronder om het gesprek uit "De Ochtend" te beluisteren.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen