AFP or licensors

Italiaanse regering houdt vast aan begroting en aan de euro

De populistische Italiaanse regering heeft zaterdag op een persconferentie na een ministerraad beloofd haar in Brussel zwaar bekritiseerde begroting voor 2019 nader toe te lichten en heeft haar engagement om in de eurozone te blijven nog eens bevestigd.

"Het belangrijkste is onze begroting uit te leggen aan onze Europese gesprekspartners", zei premier Giuseppe Conte. Zijn twee adjuncten, Matteo Salvini en Luigi Di Maio, verzekerden generlei intentie te hebben om de euro te laten schieten.

"Er is en er zal generlei intentie zijn om de (Europese) Unie te verlaten of het systeem met één munt", aldus Salvini van de Lega. "Er is van onze kant niet de wil om de eurozone of de Europese Unie te verlaten, integendeel", luidde de echo van Di Maio van de Vijfsterrenbeweging.
Wel voegden ze eraan toe de werking van de Europese Unie te willen veranderen.

  

Meest gelezen