Videospeler inladen...

Hogesnelheidstrein is ontspoord in Taiwan: meer dan 20 doden en 170 gewonden

In Taiwan zijn meer dan 20 mensen omgekomen bij een zwaar ongeluk met een hogesnelheidstrein. Er zijn ook meer dan 170 gewonden. De trein ontspoorde om een nog onbekende oorzaak. Verschillende passagiers zouden nog vastzitten in de ontspoorde wagons. 

De hogesnelheidstrein had meer dan 350 passagiers aan boord. Hij was onderweg van een voorstad van de hoofdstad Taipei naar Taidung aan de zuidoostkust, toen hij in de late namiddag (17 uur plaatselijke tijd) ontspoorde. Alle acht wagons belandden naast de sporen, vijf zijn gekanteld.

Er zijn zeker 20 doden en meer dan 170 gewonden. Verschillende passagiers zouden nog vastzitten in of onder de ontspoorde wagons. De reddingsactie is nog aan de gang, maar gaat moeizamer nu de nacht is ingevallen.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog geen duidelijkheid. De trein was zes jaar oud en werd vorig jaar nog grondig nagezien.

Taiwan Railways Administration
Videospeler inladen...

Meest gelezen