Thierry du Bois

Sophie Dutordoir: "Treinen zonder begeleiders? Niet zolang ik bij de NMBS ben!"

Gedelegeerd bestuurder Sophie Dutordoir van de NMBS vindt treinbegeleiders essentieel voor de veiligheid op het spoor en is niet van plan ze af te schaffen zolang zij aan het roer staat. Dat schrijft ze op Facebook.

Verdwijnen treinbegeleiders ("conducteurs") op treinen van de NMBS zoals uit een gelekt voorstel voor de nieuwe beheersovereenkomst van de spoorwegen moet blijken? Niet zolang Sophie Dutordoir gedelegeerd bestuurder is. Dat schrijft de topvrouw vandaag met zoveel woorden op Facebook.

"Gisteren verschenen in de pers berichten dat de NMBS haar treinbegeleiders wil afschaffen", staat te lezen. "Niet is minder waar en dit zal niet gebeuren zolang ik bij de NMBS ben. Dit is ook waartoe ik me precies een jaar geleden in het parlement heb verbonden."

"Onze treinbegeleiders spelen een essentiële rol om treinen veilig te laten vertrekken, om klanten die hen bijzonder appreciëren te helpen en te informeren en ook om te checken of iedereen wel met een geldig vervoersbewijs rijdt."

"Laat de NMBS tenminste eerst het fundament van haar business herstellen: stipte treinen en communicatie met de reiziger. Dit vergt werk ten gronde! Daarnaast zullen en moeten we uiteraard alle mogelijke nieuwe technologieën in elk domein bekijken en implementeren. Ook dat doen we!"

Meest gelezen