Tekstschrijver Toon Gispen ("Margrietje", "Niemand laat zijn eigen kind alleen") is overleden

In Nederland is Toon Gispen (80) overleden. Hij schreef teksten van iconische nummers als "Margrietje" van Louis Neefs en "Niemand laat zijn eigen kind alleen" van Willy en Willeke Alberti. Hij was ook een poos schepen in Utrecht.

"Vandaag overleed voormalig Leefbaar Utrecht wethouder Toon Gispen. Hij regelde de bouw van Tivoli, het Nijntje Museum kwam er door hem en hij bedacht de Utrechtse Wijkraden. Hij was bovenal een lieve man." Met die woorden maakt zanger Henk Westbroek op Twitter de dood van Toon Gispen bekend.

Gispen schreef (samen met anderen) de teksten van verschillende liedjes die vandaag tot het collectieve geheugen van de Lage Landen behoren. Zo werkte hij mee aan "Magrietje" van Louis Neefs, "Niemand laat zijn eigen kind alleen" van Willy en Willeke Alberti en "Manuela" van Jacques Herb.

Ook de tekst van "'t Is O.K." is deels van zijn hand. Met dat nummer nam de groep Harmony in 1978 voor Nederland aan het Eurovisiesongfestival deel, goed voor een 13e plek.

Van 2001 tot 2005 was Gispen wethouder of schepen in Utrecht voor de partij Leefbaar Utrecht. In die functie was hij betrokken bij het ontstaan van muziekcentrum Tivoli en het Nijntje Museum. Hij moest uiteindelijk opstappen omdat hij fouten had gemaakt in het dossier van het Centraal Museum.

Gispen was al een poosje ziek. Hij werd 80.

Meest gelezen