Bestuurder (35) opgepakt die ondanks rijverbod in gevel van huis reed in Diksmuide

Een 35-jarige man die afgelopen nacht met de auto een gevel in Esen bij Diksmuide inreed en daarna te voet op de vlucht sloeg, is opgepakt. Hij had in het verleden al meermaals een rijverbod gekregen. Ook zijn laatste rijverbod liep nog, omdat hij zijn rijexamen nog niet opnieuw had afgelegd.

Afgelopen nacht is in Esen bij Diksmuide in de Roeselarestraat in de richting van Zarren een auto de voorgevel ingereden. De bestuurder was op een recht stuk weg de controle over het stuur verloren, schampte een boom en reed vervolgens de voorgevel van een huis in. De auto kwam uiteindelijk wat verder tot stilstand. De bestuurder sloeg daarop te voet op de vlucht.

Het huis is zwaar beschadigd en moest worden gestut door de brandweer. De woning is net veranderd van eigenaar en was nog niet bewoond. De politie heeft in de loop van de dag de bestuurder opgespoord. De man is bij hem thuis aangetroffen. De 35-jarige man had in het verleden al meerdere rijverboden gekregen. Zijn laatste rijverbod liep nog, omdat hij zijn rijexamen nog niet opnieuw had gedaan.

Meest gelezen