Videospeler inladen...

Antwerpse gemeenteraad voert twee voorstellen van Groen af

Op de eerste gemeenteraad in Antwerpen na de verkiezingen zijn de twee voorstellen afgevoerd die door oppositiepartij Groen waren ingediend als middel om de toenaderingspogingen van burgemeester Bart De Wever (N-VA) te testen. De PVDA zei de voorstellen inhoudelijk te steunen, maar had het over politieke spelletjes van Groen. 

De voorstellen gingen over het stadscentrum autoluw maken en de wachtlijsten voor sociale woningen inkorten. Eerder had CD&V-schepen Marc Van Peel gezegd niet te begrijpen waarom Groen deze voorstellen op deze gemeenteraad ter berde bracht: een aantal gemeenteraadsleden zullen immers niet in de nieuwe gemeenteraad zitten en zijn dus volgens Van Peel niet gemandateerd om hierover een beslissing te nemen.

Gisteren had Annick De Ridder (N-VA) het in "De zevende dag" nog over "een klein theaterstukje". "We gaan dat niet in lopende zaken beslissen", zei De Ridder.

Vanavond bleek Groen van geen enkele partij steun te krijgen. "Politieke spelletjes", "slecht politiek theater", ... : niemand had een goed woord over voor de demarche van Groen-kopstuk Wouter Van Besien. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zei dat er beter in de keuken wordt onderhandeld in plaats van voor de camera's.

Omdat Groen duidelijk alleen stond, werd zelfs niet eens gestemd over de twee voorstellen.

VIDEO: Ann De Bie: "De test van Groen is mislukt"

Videospeler inladen...

Meest gelezen