Belga

Bestuurscoalitie in Tongeren gaat nog zes jaar door

In de Limburgse stad Tongeren gaat Tongeren.nu, de stadslijst van Open VLD, CD&V en onafhankelijken, opnieuw in zee met de SP.A. Patrick Dewael (Open VLD) blijft burgemeester. De nieuwe bestuurscoalitie is een heruitgave van de vorige. 

Tongeren.nu en SP.A behouden respectievelijk 14 en 9 zetels. Dat is een meerderheid van 23 op 31 zetels in de gemeenteraad.

"Tongeren ging er aanzienlijk op vooruit dankzij een doorgedreven stads- en dorpsvernieuwing, extra jobs, vele cultuurprojecten. De kiezers wisten dit beleid te smaken en gaven op zondag 14 oktober opnieuw hun steun aan de bestuurspartijen", zegt Patrick Dewael.

Beide partijen moeten nog een bestuursakkoord uitwerken. "Belangrijke aandachtspunten zijn de verdere groei van Tongeren, de aanpak van kansarmoede bij kinderen, de activering van werklozen en het verbeteren van de (fiets)mobiliteit", zeggen Patrick Dewael en An Christiaens (CD&V) in een persmededeling. Over de verdeling van de schepenambten wordt gepraat nadat het bestuursakkoord rond is.

Meest gelezen