Bug in Brusselse Audi E-Tron, levering loopt weken vertraging op

De levering van de Audi E-Tron loopt zeker vier weken vertraging op. Tijdens de ontwikkeling van de elektrische Audi die in Vorst gebouwd wordt, werd op het laatste moment nog een bug ontdekt in de software van de auto. De bug is intussen hersteld, maar moet nog nagekeken worden door de keuringsinstantie. Dat meldt Bild am Sonntag.

Alweer vertraging voor de E-Tron, de eerste volledig elektrische Audi die in de autofabriek Vorst gebouwd wordt. Het elektrische paradepaardje zou oorspronkelijk aan de wereld voorgesteld worden tijdens het autosalon in Brussel in januari. Maar die lancering werd uitgesteld.

Een maand geleden werd de E-Tron uiteindelijk voorgesteld tijdens het autosalon van San Francisco, de thuishaven van Tesla, waar Audi de strijd mee aanbindt. Sindsdien hebben wereldwijd al zo’n 15.000 klanten een E-Tron besteld.

Even geduld

Audi had bij de lancering niet exact gezegd wanneer de auto geleverd zou worden, dat zou wel eind dit jaar zijn.

Maar de klanten zullen nog even geduld moeten hebben. De auto wacht namelijk nog op zijn typegoedkeuring. De keuringinstantie moet nog een late aanpassing in de software goedkeuren. Daardoor loopt de levering minstens vier weken vertraging op. En volgens Bild am Sonntag mogelijk nog langer.

De auto kost in België minstens 82.400 euro. Dat is ruim 15.000 euro minder dan zijn grote concurrent, de Tesla Model X, en ruim 3.000 euro duurder dan de goedkoopste Jaguar I-Pace.

Meest gelezen