Open atelierweekend Buren bij Kunstenaars is een succes

2.700 kunstenaars namen deel aan Buren bij Kunstenaars in West-Vlaanderen. Het open atelierweekend lokte een veelvoud aan nieuwsgierigen.

“Buren, familie, onbekenden, mensen van buiten de provincie, ons publiek is heel divers”, zegt Piet Sileghem, architect van beroep en dit weekend gastheer in zijn bedrijfje in Zwevegem. Hij stelde tentoon samen met enkele andere collega’s. Zelf maakt hij grafische kunst met behulp van verpakkingsmateriaal. Het karton van een taartdoos bijvoorbeeld of van de verpakking van een sixpack Duvel.

Buren bij Kunstenaars is er voor amateurs en professionelen, rond gelijk welke discipline. Eerder deze maand werd al een versie gehouden in Pas-de-Calais en vorige week in de ateliers in ‘Le Nord’ in Frankrijk.
 

Meest gelezen