Christoff na huwelijksaanzoek: "Geen verlovingsring, ik verraste Ritchie met armband aan Eiffeltoren"

Zanger Christoff vroeg afgelopen weekend zijn vriend Ritchie ten huwelijk tijdens een liveshow op de Duitse televisie waar meer dan 10 miljoen mensen naar keken. Meteen na het aanzoek vertrok het pas verloofde paar naar Parijs voor een romantische uitstap.

"Ik moet eerlijk zijn, het begint nu pas door te dringen. Het is allemaal nogal heftig wat er gebeurd is, maar het is wel genieten," vertelt Christoff in een eerste reactie bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Ik speelde al langer met het idee en eigenlijk wilde ik al afgelopen zomer een aanzoek doen, op mijn verjaardag. Maar daar kwam iets tussen, we moesten naar Oostenrijk, en het moment was weg. Mijn collega's van KLUBB3 (de superschlagerband waar Christoff in zingt, nvdr.) stelden dan voor om het aanzoek eens te doen als er écht veel volk bij was, zoals tijdens een grote liveshow. Ik vond het meteen een geweldig idee", getuigt Christoff. 

"Nog nooit zo zenuwachtig geweest"

"Het was best wel spannend om een aanzoek te doen terwijl er zoveel mensen toekeken, niet alleen in de zaal maar ook thuis. Ik ben, denk ik, nog nooit zo zenuwachtig geweest in mijn leven. Ik had me natuurlijk goed voorbereid maar besefte ook dat er nog van alles fout kon gaan. Ik wist niet hoe hij zou reageren. Zou hij mee het podium opkomen? Zou hij wel 'ja' zeggen? Ik was daar niet 100 procent zeker van." 

Pas in 2020

Het huwelijk komt er pas in 2020 want de agenda van Christoff zit overvol. "Ik wil ook met Ritchie bekijken hoe hij ons feest en het huwelijk ziet, daar moeten we nog verder over praten", legt Christoff uit. 

Geen ring

Toch is de verloving alvast gevierd met een romantische uitstap naar Parijs. "We zijn na het optreden in Duitsland naar Parijs gereden. Met zicht op de Eiffeltoren heb ik Ritchie zijn verlovingscadeau gegeven. Het is geen ring, dat wilde hij niet - dat wist ik op voorhand. Het is een mooie armband geworden die ik meegesmokkeld heb zonder dat Ritchie er erg in had. Trouwen doen we natuurlijk wél met een ring." 

Geheim

Het verlovingsplan bestaat dus al langer en Christoff heeft het al die tijd stil kunnen houden. "Mijn beste vrienden en mijn familie wisten ervan. Het was niet simpel om te blijven zwijgen. Maar het is toch gelukt. Het was voor Ritchie echt een totale verrassing." 

Volg VRT NWS ook via Instagram:

kasto80

Meest gelezen