Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Dodental na aardbeving en tsunami op Sulawesi stijgt tot 2.256

De aardbeving en tsunami die op 28 september het Indonesische eiland Sulawesi troffen, hebben aan zeker 2.256 mensen het leven gekost. Er raakten ook 4.612 mensen gewond en er zijn nog altijd 1.309 vermisten. Dat blijkt uit een nieuwe stand van zaken.  

Op 28 september werd Sulawesi getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.5, gevolgd door een metershoge tsunami. De ravage in de westelijke kuststad Palu en de achterliggende gebieden was enorm. De reddingsacties werden op 12 oktober officieel stopgezet, maar de hulpdiensten die puin ruimen, blijven regelmatig lichamen vinden. 

Volgens het nationale rampenbestrijdingsagentschap zijn er nu al 2.256 mensen omgekomen. Er raakten ook 4.612 mensen gewond en er zijn nog 1.309 mensen vermist. Voorts zijn nog 223.751 inwoners ontheemd geraakt omdat zowat 68.000 huizen werden vernield.

Heel wat openbare voorzieningen zouden stilaan weer normaal functioneren. De elektriciteits- en communicatienetwerken zijn bijna voor honderd procent functioneel, zo klinkt het.

De economische schade van de ramp wordt op 912 miljoen dollar (790 miljoen euro) geraamd, maar de overheid verwacht dat dat cijfer nog zal oplopen.

Meest gelezen