Videospeler inladen...

Trump haalt na migrantenkaravaan uit naar Mexico, Honduras, Guatemala én Democraten

De georganiseerde migrantenkaravaan die vanuit Honduras op weg is naar de Verenigde Staten moet een thema zijn bij de komende tussentijdse verkiezingen. Dat is althans wat Donald Trump wil. De Amerikaanse president haalt op Twitter hard uit naar de Democraten.

De Amerikaanse president begon zijn twitter-offensief met een sneer richting Guatemala, Honduras en El Salvador. "Zij hebben hun werk niet gedaan. Het was hun job om deze karavaan te stoppen, zodat de migranten niet illegaal naar de Verenigde Staten konden komen. We gaan er nu mee beginnen de massale hulp die we aan die landen geven af te bouwen."

Daarna kreeg Mexico een veeg uit de pan. "Jammer, het ziet er naar uit dat de Mexicaanse politie en het Mexicaans leger niet in staat zijn om de karavaan te stoppen. Er zitten criminelen bij en onbekenden uit het Midden-Oosten. Dit is een kwestie van nationale veiligheid. De wetten moeten veranderen."

En dan was het dus tijd voor het twitter-slotoffensief tegen de Democraten. "Telkens u een karavaan van mensen ziet die illegaal het land probeert binnen te komen, bedenk dan dat dit de schuld is van de Democraten. Zij weigeren onze pathetische immigratiewetten te veranderen. Denk aan de tussentijdse verkiezingen. Dit is zo unfair ten aanzien van de mensen die wel legaal ons land inkomen."

'Mid-terms' enorm belangrijk voor Trump

De tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten worden gehouden op dinsdag zes november. Voor Donald Trump wordt het een super-belangrijke dag. Als de Democraten erin slagen zijn meerderheid in het Congres te breken, verliest Trump veel van zijn politieke macht en kan de Democratische Partij hem stokken in de wielen steken. Daarom doet Trump er nu alles aan om de verantwoordelijkheid voor illegale migratie helemaal in de schoenen van zijn politieke tegenstanders te schuiven.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen