© Geert Van Hoeymissen

Ketnet Junior zal er nog meer zijn voor peuters en kleuters met een eigen YouTubekanaal en extra tv-uitzendingen

Ketnet Junior zal voortaan ook in de namiddag op televisie te zien zijn. Zo wil Ketnet Junior er nog meer zijn voor de jongste Ketnetters én hun ouders. Verder zit het hele aanbod in een nieuw fris kleedje en komt er ook een YouTubekanaal.

"Vanaf de herfstvakantie kan Ketnet ook in de namiddag een aanbod op maat bieden aan alle kinderen", zegt netmanager van Ketnet, Maarten Janssen. "Voortaan zijn Kaatje en Bumba er nu eindelijk ook op tv als de allerjongsten thuis komen van de kleuterklas of crèche. Kinderen tot 12 kunnen op dat moment als vanouds terecht op het Ketnet-kanaal voor hun favoriete programma’s. Op die manier kunnen beide doelgroepen op het juiste moment en op de juiste plek vinden wat voor hen past, en schrijft Ketnet Junior zich in het hedendaagse mediagebruik in. We hopen zo ons steentje bij te dragen om het leven van jonge ouders iets makkelijker te maken."

Ketnet Junior zal vanaf 27 oktober in de voormiddag te vinden zijn op Ketnet (van 6 tot 7.30 uur en van 9 tot 11.15 uur) en in de namiddag met een herhaling van de programma's op het kanaal van Canvas (van 14 tot 19 uur).

App

Ook op digitaal vlak neemt Ketnet Junior enkele nieuwe initiatieven. De gratis Ketnet Junior-app voor tablet en smartphone krijgt bijkomende toepassingen om het online kijkgemak verhogen.

  • Een geprogrammeerde stream, waardoor je binnen de app dezelfde ervaring krijgt als op televisie
  • Een playlist van meerdere afleveringen per programma, voor kleuters die maar niet genoeg krijgen van hun favoriete figuren
  • Een timer, waardoor ouders in dialoog met hun kind kunnen bepalen hoe lang de app gebruikt mag worden
  • De mogelijkheid om programma’s vlotter te streamen naar een ander, groter scherm

(lees verder onder de foto)

YouTube

Ketnet Junior start ook met een eigen kanaal op YouTube. Dit volledig reclamevrije kanaal bevat een uitgebreide bibliotheek van programma’s en muziekvideo’s van Ketnet Junior.

Weetjes op het scherm

Ketnet Junior wil het samen kijken naar programma's voor ouders en kinderen leuker en interactiever maken. Daarom zullen er tijdens de programma's (Kaatje, Bumba, Bob De bouwer...) weetjes op het scherm verschijnen. Met deze weetjes kunnen ouders tijdens het kijken in interactie gaan met hun kind. 

Nieuwe reeksen

Er komen ook een heleboel nieuwe reeksen van Vlaamse makelij bij Ketnet Junior.  Zo komen er nieuwe afleveringen van Biba en Loeba, waarbij de motorische ontwikkeling gestimuleerd wordt. Ook de Vlaamse animatiereeks Dimitri, komt vanaf de kerstvakantie met een tweede reeks. En in 2019 kunnen de juniors kennismaken met de animatiereeks Vos en Haas, een coproductie van Ketnet en Z@ppelin.

Dit weekend lanceert Ketnet Junior al een gloednieuwe animatiereeks specifiek voor de jongste doelgroep: Monchhichi. Ouders kennen de schattige figuurtjes allicht uit hun kindertijd en nu brengt Ketnet Junior ze ook tot leven in een eigen animatiereeks. In de Vlaamse stemmencast van Monchhichi kan je onder meer Michiel De Meyer en Ianthe Tavernier herkennen.

Meest gelezen