Videospeler inladen...

Lokeren-trainer Peter Maes gearresteerd in onderzoek naar fraude in voetbal

Peter Maes, de trainer van voetbalclub Lokeren, is gearresteerd in het onderzoek naar fraude in het Belgisch voetbal. Dat meldt Het Belang van Limburg en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Morgen wordt hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

De arrestatie van Peter Maes heeft wellicht te maken met Dejan Veljkovic. Hij is de makelaar van Maes en zit in de cel voor matchfixing en witwaspraktijken. Ook Maes wordt ondervraagd in het kader van witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie.

Maes zal niet worden voorgeleid bij onderzoeksrechter Joris Raskin, waartegen de advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten een verzoek tot wraking heeft ingediend. De trainer zal worden voorgeleid bij een andere onderzoeksrechter. 

De voetbalclub zelf heeft naar eigen zeggen via de pers vernomen dat hun trainer is opgepakt. "Over verdere informatie beschikken wij momenteel niet", zo staat te lezen in een persbericht. "Morgen zijn er twee trainingen voorzien. Arnar Vidarsson zal alvast de ochtendtraining voor zijn rekening nemen."

In het voetbaldossier zijn momenteel al negen verdachten aangehouden. Het gaat onder anderen om makelaars Dejan Veljkovic en Mogi Bayat, scheidsrechter Bart Vertenten, ex-advocaat Laurent Denis en Olivier Somers van KV Mechelen.

Meest gelezen