Orkaan Willa bedreigt westkust van Mexico: verblijft u in de regio? Neem dan contact op met VRT NWS

Het zuidwesten van Mexico zet zich schrap voor de komst van de orkaan Willa. Met rukwinden tot 255 kilometer per uur en hevige regenval kan die enorme verwoestingen aanrichten.

Willa is nu een orkaan met een kracht van 5 op de schaal van Saffir-Simpson, dat is de hoogste categorie voor stormen. De orkaan zou morgenavond of woensdagochtend onze tijd de westkust van Mexico bereiken. De orkaan komt dus uit de Stille Oceaan.

In de staten Sinaloa en Nayarit zijn alle scholen in het kustgebied gesloten en worden centra ingericht om mensen op te vangen. Het National Hurricane Center van de Verenigde Staten waarschuwt voor "een extreem gevaarlijke storm", die vooral het zuidwesten en het centrum van de Mexicaanse kust aan de Stille Oceaan bedreigt.

Met rukwinden tot 255 kilometer per uur kan Willa vergeleken worden met de orkaan Michael die onlangs de Amerikaanse staat Florida getroffen heeft. Op sommige plaatsen zou er tot 45 centimeter regen kunnen vallen en hevige overstromingen zijn dus mogelijk.

Bent u in de buurt? Neem dan contact op met VRT NWS via oproep@vrtnws.be. Vergeet zeker niet uw naam en contactgegevens in de mail te vermelden.

Meest gelezen