Christophe Ketels / BELGA

Sarah Bettens over "I smoke a lot": "Als ik het nummer nu beluister, vind ik het erg immatuur"

Sarah Bettens zou het nummer "I smoke a lot" vandaag niet meer maken, maar samen met haar broer Gert brengt ze het wel nog op het podium. Dat zei de frontvrouw van K's Choice in een uitzending van "De wereld van Sofie" over roken.

Een pakje sigaretten per dag: dat rookte Sarah Bettens naar eigen zeggen op toen ze "I smoke a lot" inblikte, een nummer op de debuutplaat van haar groep K's Choice uit 1994 waarin ze zich verdedigde omdat ze van sigaretten hield.

In "De wereld van Sofie" blikte Bettens vandaag op "I smoke a lot" en op die periode in haar leven terug. Het programma van Radio 1 stond helemaal in het teken van roken naar aanleiding van de expo Rook die momenteel in het Huis van Alijn en Gent loopt en de maatschappelijke evolutie van tabak en roken onder de loep neemt.

"Begin jaren 90 was het nog heel ok om te roken", zei Bettens. "Als ik nu naar "I smoke a lot" luister, vind ik het nummer erg immatuur. Ik ben er verlegen over. Op die leeftijd is alles zwart-wit en denk je: "Ik mag toch mijn goesting doen? Laat mij gerust!". Nu zie ik dat anders."

Intussen rookt Bettens al heel lang niet meer en is ze zelf het "vervelende" healthy company uit "I smoke a lot" dat sigaretten niet kan verdragen. "Nu ben ik een van die ambetante mensen die het niet kan verdragen als iemand vlakbij op restaurant zit te roken."

"Vandaag zou ik "I smoke a lot" niet meer schrijven, maar vorig jaar hebben we het wel nog eens gespeeld." Een disclaimer voor de fans vindt ze niet nodig. "De meesten van onze fans zijn intussen ook 45. Ze hebben voor zichzelf al beslist wat ze van roken vinden."

Beluister het gesprek met Sarah Bettens in "De wereld van Sofie":

Meest gelezen