De stiptheidsacties op Brussels Airport leidden vorige week tot lange wachtrijen.

Stiptheidsacties Brussels Airport op lager pitje, minder hinder voor reizigers

De douaniers op Brussels Airport zetten vandaag hun stiptheidsacties op een lager pitje voort. Daardoor zal de hinder voor de reizigers minder groot zijn dan vorige week, toen de douaniers systematisch alle vluchten systematisch controleerden. Vandaag pikken ze er enkele vluchten uit waarvan vermoed wordt dat ze bepaalde "vondsten" zullen opleveren. De actievoerders schakelen een versnelling lager om hun goede wil te tonen in het licht van het overleg met de douanetop morgen.

De douaniers van de luchthaven voeren vandaag voor de vierde dag een stiptheidsactie om het personeelstekort aan te klagen bij de diensten die personen en goederen controleren.

"We zullen niet meer systematisch alle vluchten viseren, maar onze stiptheidsactie beperken tot enkele vluchten", zegt Marc Nijs van ACV Openbare Diensten. "In het licht van de onderhandelingen morgen willen we enerzijds tonen dat we actie kunnen voeren als het moet, en dat we er ook mee kunnen doorgaan, maar anderzijds willen we onze goede wil tonen en niet tot het bittere einde doorgaan."

Morgen is er om 9.30 uur overleg met de top van de douane in de Financietoren in Brussel.

Meest gelezen