Videospeler inladen...

Amateurbeelden en beelden veiligheidscamera vrijgegeven na dodelijk treinongeluk in Taiwan

In Taiwan zijn beelden vrijgegeven van veiligheidscamera's in het station waar een hogesnelheidstrein ontspoorde. Er duiken ook amateurbeelden op van passagiers. Het dodental is sinds maandagochtend plaatselijke tijd bijgesteld naar 18. De beelden lijken het verhaal van inzittenden te staven dat de trein erg snel het station binnenreed.

De Puyuma Express van Shulin naar Taitung vervoerde 366 mensen. Waar zondagavond nog sprake was van meer dan 20 dodelijke slachtoffers, is het dodental vandaag bijgesteld naar 18, 187 andere reizigers raakten gewond.

Vanmorgen waren de vijf gekantelde wagons in station Xinma, in de regio Yilan, rechtgezet en waren alle acht wagons van de sporen getild. Rond vijf uur kwam het treinverkeer weer op gang.

Het is al de zevende keer in twee jaar dat in Taiwan een trein ontspoort. Maar dit ongeluk is naar verluidt het zwaarste in zijn soort in ruim 30 jaar tijd.

Meest gelezen