Politie ontdekt stoffelijke resten van 63 baby's in uitvaartcentrum in Detroit

De politie heeft in een funerarium in de Amerikaanse stad Detroit de stoffelijke resten van 63 overleden baby's aangetroffen. Dat melden lokale media. Het onderzoek kwam er na berichten over wanbeheer bij funeraria in de streek.

Bij een huiszoeking in Perry Funeral Home troffen agenten 36 foetussen aan in dozen. Nog eens 27 ongeboren baby's werden ontdekt in diepvriezers. De licentie van het uitvaartcentrum werd met onmiddellijke ingang ingetrokken. "Dit gaat veel verder dan we hadden verwacht, afschuwelijk", verklaarde politiechef James Craig aan Detroit News.

Vorige week werden de stoffelijke resten van 11 foetussen ontdekt in een ander uitvaartcentrum in Detroit dat zijn activiteiten stopgezet had. De lichamen zaten verstopt in een vals plafond. De nabestaanden gingen ervan uit dat de overleden baby's ter aarde waren besteld, maar dat bleek dus niet te zijn gebeurd. Later werd op die plek ook een grote hoeveelheid menselijk as gevonden en de politie begon daarom een uitgebreid onderzoek bij andere zaken in de stad.

Een verklaring voor de macabere vondsten is er nog niet. Volgens de politiechef wordt onderzocht of financiële elementen een rol hebben gespeeld. Een andere denkpiste is dat het funerarium niet over de toestemming en/of de certificaten beschikte om lichamen van overledenen te behandelen.

Volgens Detroit News wordt het bedrijf er ook van beschuldigd facturen te hebben opgesteld voor begrafenissen die nooit hebben plaatsgevonden.

Meest gelezen