Eyeworks Film/YouTube

Zó ziet de eerste animatiefilm van de populaire "Urbanus"-strip eruit

Vanaf 27 februari loopt "Urbanus: de vuilnisheld" in de bioscoopzalen. Het is de eerste animatiefilm gebaseerd op de ondeugende strips waarin de Vlaamse komiek, zanger en acteur Urbanus de hoofdrol speelt. Hieronder kunt u alvast de eerste beelden bekijken van een schimmige Rus -Igor De Rus of simpelweg Jef Patat- die gevaarlijk afval komt storten in Tollembeek.     

Voor de stemmen van de personages werd een bekende Vlaamse cast verzameld, onder anderen Urbanus blijft Urbanus, Ben Segers is hond Nabuko Donosor, Sven De Ridder is bromvlieg Amedee, Frances Lefebure vertolkt juf Pussy, Sien Eggers is moeder Eufrazie, Ron Cornet speelt vader Cesar en Ludo Hellinx is Jef Patat.

Urbanus begon vijf jaar geleden aan het scenario. De opnames vonden plaats afgelopen maart toen de ruwe tekeningen en het verhaal klaar waren. Zoals in de strips zelf is de stoute, vaak erotisch getinte humor prominent aanwezig. Urbanus richt zich met "De vuilnisheld" dan ook op gezinnen.

"We hebben ervoor gezorgd dat volwassenen, die mee zijn met hun kinderen, mee zijn met de dubbele bodems, en dat de kinderen toch een verhaal te zien krijgen. Ik heb als vader met mijn kleine gasten de Pokémon-films gezien en ik ben in slaap gevallen. We gaan ervoor zorgen dat dit hier niet zal gebeuren." Zo is de affiche al een knipoog naar "American beauty" met Kevin Spacey en Annette Bening. Op een van de posters van die klassieker uit 1999 ligt een naakte vrouw badend in rode rozen. Deze keer zwemt Urbanus in zijn blootje in het rode afval.

VIDEO Onze repo uit "Het Journaal": Urbanus, Frances Lefebure en Sven De Ridder lezen enkele stemmen in.

Videospeler inladen...

Meest gelezen