Actie in Menen om burgemeester Fournier te steunen

In Menen zijn gisteravond zo'n 200 mensen op straat gekomen om burgemeester Martine Fournier (CD&V) te steunen. Zoals bekend verloor Fournier bij de gemeenteraadsverkiezingen haar sjerp aan Eddy Lust van Open VLD.

Nochtans haalde Fournier ruim 3.400 voorkeurstemmen, dat is meer dan de drie lijsttrekkers van de nieuwe coalitie samen. Maar haar coalitiepartners Open VLD en N-VA sloten een coalitie met SP.A en Eddy Lust, de lijsttrekker van Open VLD. Hij wordt in januari de nieuwe burgemeester van Menen. CD&V vliegt dus uit de meerderheid.

Martine Fournier was enorm blij met de steunbetuiging van de Menenaars. Ze zegt dat het haar veel moed geeft om verder te doen vanuit de oppositiebanken.

Net voor de gemeenteraad verzamelden de sympathisanten voor het gemeentehuis. Die begonnen luid te applaudiseren. De actievoerders vinden het niet democratisch dat iemand met zoveel voorkeurstemmen als Fournier geen burgemeester meer kan zijn. Vooral het feit dat Open VLD in de campagne uitpakte met "Jij beslist" zit hen hoog. De kiezer heeft een duidelijk signaal gegeven, maar dat is niet gerespecteerd.

Eddy Lust was een uur daarvoor het gemeentehuis langs de achterkant binnengeslopen. Na afloop ging hij er via dezelfde weg vandoor. De politie was massaal ter plaatse, maar alles verliep zonder problemen. 

Meest gelezen