Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Bestuurder ontspoorde trein in Marokko beschuldigd van "onopzettelijke doodslag"

De bestuurder van de trein die is ontspoord in Marokko, is beschuldigd van "onopzettelijke doodslag en verwondingen", dat heeft het parket aangekondigd. Het ongeval, waarbij 7 mensen omkwamen en 125 gewonden vielen, zou volgens het parket te wijten zijn aan een overdreven snelheid.

Het ongeval gebeurde op 16 oktober in de gemeente Sidi Bouknadel, ten noorden van Rabat. Als de machinist schuldig bevonden wordt, kan hij tot vijf jaar cel worden veroordeeld.

"De overdreven snelheid van de trein is de oorzaak van de ontsporing", zei het parket. De trein reed 158 km per uur op de plaats van het ongeval, in plaats van de maximaal toegestane snelheid van 60 km per uur.

De spectaculaire beelden en het aanvankelijke stilzwijgen van de Marokkaanse spoorwegmaatschappij veroorzaakten woede en verontwaardiging in Marokko. Op sociale media zeiden sommigen dat de spoormedewerkers de "storingen" waarvan sommige reizigers op de trein ervoor melding maakten, in de wind sloegen. Het bedrijf ontkende deze beschuldigingen in een verklaring.

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen