Videospeler inladen...

CSKA Moskou-fans vallen van op hol geslagen roltrap in Rome: 24 gewonden

In een metrostation in Rome zijn 24 voetbalsupporters van CSKA Moskou gewond geraakt door een op hol geslagen roltrap.  Op eerste beelden is te zien hoe de mensen onderaan een roltrap op elkaar vallen in metrostation Repubblica. Eén slachtoffer zou door het ongeval een voet verloren hebben. 

Op een eerste foto die de hulpdiensten verspreid hebben, is duidelijk te zien dat de tredes onderaan de trap helemaal stuk zijn. Ooggetuigen zeggen dat er veel mensen op de trap stonden te springen voordat die instortte. Mogelijk is de trap daardoor beschadigd geraakt en op hol geslagen, zoals op de beelden te zien is. 

(Lees verder onder de tweet.)

Het ongeluk gebeurde rond 19 uur. De Russische voetbalsupporters waren naar Rome gekomen om er vanavond het Champions League-duel van hun team tegen AS Roma bij te wonen, dat om 21 uur begon.

De hulpdiensten zijn met tientallen wagens ter plaatse gekomen. Volgens Ansa is een jongeman afgevoerd met een ambulance. Een andere zou opgepakt zijn door de politie.

Uit veiligheidsoverweging is het metrostation waarin het ongeval gebeurde gesloten. De metro’s rijden door, zonder te stoppen aan het station.

Meest gelezen