"Door de foto’s zal ze later beseffen hoe graag we haar zien"

Je bent nooit te jong om te reizen. Dat vond alvast een Australisch koppel, dat momenteel in Canada woont, toen ze er samen met hun piepjonge dochter Harper op uittrokken met de bedoeling om alle 50 staten van de VS te bezoeken. Cindy Lim en Tristan Yeats begonnen hun trip op 17 juni, die vorige week donderdag eindigde in Vermont. Waardoor Harper, intussen 5 maanden oud, de jongste persoon werd die alle 50 staten bezocht heeft. Dat leverde vooral veel schattige foto’s op, die de afgelopen dagen viraal gingen.

De trip werd met de wagen gedaan, behalve naar de staten Hawaii en Alaska. Naar daar werd er gevlogen. Over hun reiservaringen gaven de 32-jarige Lim en de 35-jarige Yeats de afgelopen dagen meer uitleg op nieuwswebsite CNN, aan het praatprogramma 'Good Morning America' en op Babble, een website voor ouders: "We hadden voordien, zonder Harper, al 19 staten bezocht. Het was ons doel om ooit alle staten van de VS af te reizen. Met Harper erbij beseften we dat zich een unieke kans voordeed."

"We hebben vooraf altijd afgesproken dat, als Harper het reizen niet goed zou verteren, we terug naar huis zouden gaan. Gelukkig is alles voortdurend vlotjes verlopen en hebben we samen een geweldige tijd beleefd. Bovendien hebben we ons erbij neergelegd dat ook baby’s goede en slechte dagen hebben. In ieder geval hadden we zo weinig mogelijk op voorhand gepland. We bekeken dag na dag wat we samen aankonden."

"Ik heb overal borstvoeding gegeven aan Harper: in restaurants, cafés, op bankjes in het park, op het strand, in musea, in de auto. Je moet daarvan geen probleem maken: als de baby honger heeft, moet ze gevoed worden."

"We beseffen wel dat Harper te jong is om zich later deze reis te herinneren. Maar door de foto’s en beelden die we gemaakt hebben, hopen we dat ze vooral ziet hoezeer we van haar houden. Dat ze zich geliefd voelt. En dat, hoe moeilijk iets ook is -althans dat voorspelde men ons op voorhand-, dat als je iets wil bereiken, je er gewoon voor moet gaan."

"We zijn blij dat we dit hebben kunnen realiseren als een gezin. Want dat is juist het hoogtepunt van een dergelijke reis, namelijk dat je samen herinneringen maakt."

Momenteel wordt onderzocht of de reisavonturen van Harper in het 'Guinness World Records'-boek kunnen opgenomen worden.

Meest gelezen